Пламен Димитров ще бъде президент на най-голямата обществена организация - КНСБ и през следващите пет години. Това решиха днес делегатите на VIII-ия конгрес на синдиката. Негови заместници ще бъдат д-р Иван Кокалов, Пламен Нанков и Чавдар Христов. 

Вторият ден на конгреса на КНСБ започна с приветствие към делегатите от страна на генералния секретар на МКП Шарън Бъроу. Ето и пълният текст на нейното изказване:

Изключително горда съм да бъда сред делегатите на КНСБ. Невероятни сте, проявявате стратегическо мислене и настина Вие сте гласът на Работеща България!

Политиците започват все повече да се вслушват в гласа на синдикатите. Това заяви днес на VIII-мия конгрес на КНСБ Омбудсманът Мая Манолова. Пред делегатите на форума тя изказа удовлетворението си от съвместната работа с конфедерацията, като изтъкна, че КНСБ е доказала, че е честен и почтен партньор на оглавяваната от нея институция.

Очевидно е, че прогресът на България тепърва предстои. И една от причините за това е високото ниво на социален диалог, основна заслуга за който има КНСБ. Това заяви днес на VIII-ия конгрес на конфедерацията председателят на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) Жорж Дасис.

Цяла Европа трябва да помогне за повишаване на доходите в България. Това обяви днес пред делегатите на VIII-ия конгрес на КНСБ Лука Визентини, генерален секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите. Той поздрави присъстващите за чудесния форум и не скри, че е възхитен от високото политическо представителство. Според него това означава, че думата на конфедерацията се чува в България и че властта у нас е склонна да се вслуша в исканията на синдикатите.